• MOOTTORI-
    PYÖRÄ-
    KURSSIT

Tässä reseptimme hyvään moottoripyöräkurssiin:

1. Olemme ainoa autokoulu Riihimäellä ja Hyvinkäällä, jossa on Suomen Moottoripyöräkouluttajien (SMOK ry) auktorisoima moottoripyöräkouluttaja. Tämä takaa, että saat taatusti laadukasta moottoripyöräopetusta. Auktorisoidun kouluttajan tulee läpäistä erittäin haastavat testit, joissa mitataan käsittelytaitoa ja opetuksen eri osa-alueita. – Laadukas opetus takaa turvalliset lähtökohdat moottoripyöräilyn aloittamiseen.

2. Harjoittelemme pyöränkäsittelyä Riihimäen Ajoharjoitteluradalla, joka on kehitetty moottoripyöräharjoittelua varten. Alueella saat harjoitellla rauhassa ilman muun liikenteen häiriötä ja käsittelykokeet teemme myös samassa paikassa.

3. Turvallinen ja nykyaikainen pyöräkalusto kaiken kokoisille kuskeille

Kokeiden läpäisyprosentit ensimmäisellä yrityksellä 2022 ja 2023:

  • Käsittelykokeet kaikissa pyöräluokissa 95-100 %
  • Liikenneajokokeet isoissa pyöräluokissa 95-100 %
  • Liikenneajokokeet kevarilla yli 90 %

Uskallamme luvata, että olemme alueemme paras moottoripyöräkoulu!

A1-kortti (Kevarikortti)

Ikävaatimus kevarikortin suorittamiselle on 16 vuotta. Voit ilmoittautua kurssille ja aloittaa teoriatunnit jo 6 kuukautta ennen kuin täytät 16 vuotta.

Kurssiin kuuluu teoriaopetusta 4 tuntia (EAS-tunnit) ja ajo-opetusta vähintään 5 ajotuntia. Jos oppilaalla on jo voimassa oleva jokin ajokortti (esim. mopokortti), ei teoriaosuutta tarvitse suorittaa uudelleen.

Tutkinnossa on teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.

  • A1-luokassa Honda CB125R 2022

A1-luokassa Honda CB125R 2022

A2-kortti

Ikävaatimus A2-moottoripyöräkortin aloittamiseksi on 18 vuotta.

A2-luokassa moottoripyörän enimmäisteho saa olla enintään 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei saa olla muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri.

Tutkinnossa on teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.

A2-luokassa Honda CB500f 2023, Honda Rebel 500 2023 ja KTM 690 SMC-R 2020

A-kortti

A-kortilla saa ajaa kaikkia moottoripyöriä. Ikävaatimus on 24 vuotta. Teholuokkaa korottaessa A2-luokan kortin on pitänyt olla voimassa 2 vuotta.

Luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW.

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

A-luokassa Honda CB 750 Hornet 2023 ja KTM 1290 SDR 2017

Korotuskurssit

Meillä voit käydä korotuskurssin yhden päivän aikana ja kursseja on ajokaudella joka viikko! Kurssille mahtuu yleensä 2-4 henkilöä kerralla.

Korotuskurssille voit osallistua kun korotat yhden luokan kerrallaan ja edellinen kortti on ollut voimassa vähintään 18 kuukautta. Jos haluat korottaa suoraan A1->A joudut käymään teoria-, käsittely- ja liikenneajokokeen.

Kysy lisätietoja puh 040 532 1068 Juho Levänen
Suomen Moottoripyöräkouluttajien auktorisoima kouluttaja,  SMOK ry

A1 → A2

A1-kortin haltija voi korottaa korttinsa A2-luokkaan kun A1-ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta ja hän on täyttänyt 18 vuotta. Korttikorotus vaatii 2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta.

A2 → A

A2-kortin haltija voi korottaa ajokortin A-luokkaan kun A2-ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta ja hän on täyttänyt 20 vuotta. Korttikorotus vaatii 2 tuntia teoria-opetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Kortin korotus ei vaadi tutkintoa, mutta opetustodistus on esitettävä poliisille.

Meiltä laadukas opetus ja huippukalusto kaiken kokoisille ja -tasoisille kuskeille!