• MOOTTORI-
    PYÖRÄ-
    KURSSIT

Olemme ainoa autokoulu Riihimäellä ja Hyvinkäällä, jossa on Suomen Moottoripyöräkouluttajien (SMOK ry) auktorisoima moottoripyöräkouluttaja. Tämä takaa, että saat taatusti laadukasta moottoripyöräopetusta. Auktorisoidun kouluttajan tulee läpäistä erittäin haastavat testit, joissa mitataan käsittelytaitoa ja opetuksen eri osa-alueita. – Laadukas opetus takaa turvalliset lähtökohdat moottoripyöräilyn aloittamiseen.

Kokeiden läpäisyprosentit ensimmäisellä yrityksellä 2018 ja 2019:

  • Käsittelykokeet kaikissa pyöräluokissa 100 %
  • Liikenneajokokeet isoissa pyöräluokissa 100 %
  • Liikenneajokokeet kevarilla yli 90 %

Uskallamme luvata, että olemme alueemme paras moottoripyöräkoulu!

A1-kortti (Kevarikortti)

Ikävaatimus kevarikortin suorittamiselle on 16 vuotta. Voit ilmoittautua kurssille ja aloittaa teoriatunnit jo 6 kuukautta ennen kuin täytät 16 vuotta.

Kurssiin kuuluu teoriaopetusta 4 tuntia (EAS-tunnit) ja ajo-opetusta vähintään 5 ajotuntia. Jos oppilaalla on jo voimassa oleva jokin ajokortti (esim. mopokortti), ei teoriaosuutta tarvitse suorittaa uudelleen.

Tutkinnossa on teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.

  • A1-luokassa Honda CB125R 2022

A1-luokassa Honda CB125R 2022

A2-kortti

Ikävaatimus A2-moottoripyöräkortin aloittamiseksi on 18 vuotta.

A2-luokassa moottoripyörän enimmäisteho saa olla enintään 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja moottoripyörä ei saa olla muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa niin suuri.

Tutkinnossa on teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä.

A2-luokassa Honda CB500f 2023, Honda Rebel 500 2023 ja KTM 690 SMC-R 2020

A-kortti

A-kortilla saa ajaa kaikkia moottoripyöriä. Ikävaatimus on 24 vuotta. Teholuokkaa korottaessa A2-luokan kortin on pitänyt olla voimassa 2 vuotta.

Luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW.

Tutkinto: teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe liikenteessä

A-luokassa Honda CB 750 Hornet 2023 ja KTM 1290 SDR 2017

Korotuskurssit

Moottoripyöräluokan korotukset A2- ja A-luokkaan voit suorittaa kahdella tavalla: kuljettajatutkinnolla tai ajo-opetuksena autokoulussa.

A1-luokan ajokortin voit korottaa A2-luokan ajokorttiin 18-vuotiaana pelkällä kuljettajaopetuksella ilman uutta kuljettajantutkintoa, jos sinulla on ollut A1-luokan ajokortti vähintään 2 vuotta. Ennen 2 vuoden täyttymistä korotus on mahdollinen kuljettajantutkinnolla.

Korotusta varten sinun tulee suorittaa kuljettajaopetusta autokoulussa 7 tuntia, josta 2 tuntia tulee olla teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Ajo-opetuksesta vähintään 4 tuntia on suoritettava liikenteessä. Hakemuksen liitteenä sinun on toimitettava todistus suoritetusta opetuksesta. Kurssimaksu 350,00 €.

A2-luokan ajokortin isoimpaan moottoripyöräluokkaan eli A-luokkaan korottaessasi tarvitset yhtä paljon kuljettajaopetusta kuin A1-luokasta A2-luokkaan korottaessasi.

A-luokan ajokorttiin voit korottaa ajo-oikeutesi, kun sinulla on ollut A2-luokan ajokortti vähintään 2 vuotta ja olet täyttänyt 20 vuotta. Myöskään tässä vaiheessa sinun ei tarvitse suorittaa kuljettajantutkintoa. Hakemuksen liitteenä sinun on toimitettava todistus suoritetusta opetuksesta.

Opettajalla tulee olla liikenneopettajan pätevyys ja moottoripyörällä ajo-opetusta antavan opettajan kelpoisuus.

Kysy lisätietoja puh 040 532 1068 Juho Levänen
Suomen Moottoripyöräkouluttajien auktorisoima kouluttaja,  SMOK ry

A1 → A2

A1-kortin haltija voi korottaa korttinsa A2-luokkaan kun A1-ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta ja hän on täyttänyt 18 vuotta. Korttikorotus vaatii 2 tuntia teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta.

A2 → A

A2-kortin haltija voi korottaa ajokortin A-luokkaan kun A2-ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta ja hän on täyttänyt 20 vuotta. Korttikorotus vaatii 2 tuntia teoria-opetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Kortin korotus ei vaadi tutkintoa, mutta opetustodistus on esitettävä poliisille.

Meiltä laadukas opetus ja huippukalusto kaiken kokoisille ja -tasoisille kuskeille!