• KORTIN UUSIMINEN JA AJOKYVYN ARVIOINTI

Kortin uusiminen

Avustamme ajotutkinnon suorittamisessa, tutkintopaketti pitää sisällään auton käytön ajokokeessa lisäksi yhden ajotunnin ennen ajokoetta.

Tutkintopaketti 200,00 €

Ajokieltokoulutus

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Kuljettaja voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää 4 tunnin lisäkoulutusta.

Kurssin voit suorittaa joko maanantaisin klo 9-12:15,  keskiviikkoisin klo 17-20:15 tai perjantaisin klo 17-12:15.

Varaa paikka puh 050 441 6488 tai mene www.nettiopetus.fi.

Hinta verkkotunteina 160,00 €

Arviointi- ja koulutuspalvelut

Tarjoamme kuljettajan ajokyvyn ja ajotaidon arviointipalveluita sekä ajotaidon palauttavia ja ylläpitäviä koulutuspalveluita.

Yksittäiset diagnoosit eivät aina välttämättä kerro kokonaiskuvaa ihmisen todellisesta ajokyvystä. Diagnoosin tueksi voidaan tehdä terveysperusteinen ajokyvyn testaus, jota lääkäri voi käyttää päätöksensä tukena. Ajokyky tulisi selvittää viimeistään silloin, kun arkipäivän askareiden suorittamisessa ilmenee ongelmia.

Ajokyvyn arviointi 200,00 €

Hintaan sisältyy:

  • 1 ajotunti
  • Lausunto lääkärille ajokyvyn arvioinnista

Lääkäri voi osana tekemäänsä lääkärintarkastusta, oman päätöksentekonsa tueksi, lähettää henkilön terveysperusteiseen ajokyvyn testaamiseen. Tällainen tutkimus toteutetaan normaalissa liikennevirrassa yrityksemme autolla ajokyvyn arviointeihin erikoistuneen liikenneopettajan valvonnassa. Myös lääkäri tai muu terveydenhuollon ammattilainen voi olla mukana arviointitilanteessa.

Tutkimuksessa kiinnitetään huomiota liikenneturvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin lääkärin antamien esitietojen pohjalta. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi muun liikenteen havainnointi ja yleensäkin turvalllisen ajamisen perusteiden hallinta.

Liikenneopettaja laatii ajokyvystä raportin, jota Lääkäri käyttää päätöksentekonsa tukena laatiessaan lausuntoa ajoterveysvaatimusten täyttymisestä. Lausunto toimitetaan sekä lääkärille että arvioidulle henkilölle. Ajokyvyn arviointi kestää palautekeskusteluineen kaksi tuntia.

Ajonäyte esim. lisähallintalaitteiden käyttöä varten 200,00 €

Hintaan sisältyy:

  • Ajonäyte, kestoltaan noin 1 tunti
  • Lausunto lääkärille ajonäytteestä

Ajonäyte voidaan pyytää esimerkiksi silloin, kun toinen yläraaja on huonosti toimiva ja mietitään esimerkiksi lisähallintalaitteiden käyttöä. Ajonäyte suoritetaan yleensä suljetulla alueella ja sen tarkoitus on selvittää edellytykset ajoneuvon hallintalaitteiden käyttöön. Ajonäyte suoritetaan yrityksemme kouluajoneuvolla ja sen vastaanottaa Ajovarma Oy:n tutkinnon vastaanottaja.

Lääkärin määräämä ajokoe 250,00 €

Hintaan sisältyy:

  • 1 ajotunti ja kouluajoneuvon käyttö ajokokeessa

Hintaan ei sisälly Ajovarman ajokoemaksu.

Lääkäri voi lausunnossaan ehdottaa henkilön määräämistä ajokokeeseen. Näissä tapauksissa henkilön tulee suorittaa ajokoe kuljettajantutkinnon vastaanottajan arvioimana (Ajovarma Oy). Ajokoe ajetaan kouluajoneuvolla. Käytännössä kyse on vastaavasta tilanteesta kuin ns. inssiajossa, jossa tutkinnon vastaanottaja arvioi henkilön suoriutumista normaalissa liikennevirrassa. Ajokoe tehdään aina samalla tavalla ja on suhteellisen vaativa koska osaamisen pitää vastata ajokokeen arvioinnin perusteita.

Ajokoetta edellytetään usein esimerkiksi jos lääkäri haluaa erityisesti varmistua henkilön turvallisesta suoriutumisesta liikenteessä. Ennen ajokoetta ajetaan vähintään yksi ajotunti liikenneopetajan ohjauksessa autokoulun autolla. Kokonaiskesto 2 tuntia.

Ajotaidon kertauskurssi pitkään ajamatta olleelle

Pitkä ajamattomuus vaikuttaa ajokykyyn. Ajokyvyn kuntoutuksessa palautetaan rutiineita sekä turvallisia toimintamalleja liikenteeseen.  Ajotuntien määrä sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa tarpeen mukaan ensimmäisen ajotunnin jälkeen.  Ajotunnin hinta on 90,00 €/tunti. Pyydä tarjous useamman tunnin paketista.

Kertauskurssin avulla pääset palauttamaan ajotaitosi turvallisesti asiantuntevan liikenneopettajan ohjauksessa.